Uitgaan & Cultuur

Matthäus Passion

Symposium als ‘Bleek-lezing’

ALMELO - Een inspirerend dagcollege van muziekhistoricus Joop van Velzen! Op zaterdag 23 maart in Stadskerk De Bleek, Hofstraat 1 in Almelo.

Muziekhistoricus Joop van Velzen, M.Sc./M.A., gaat in op de ontstaansgeschiedenis, het typische van de barok, de gelaagdheid van deze magnifieke compositie, haar spirituele duiding, die in prachtige muziek tot uitdrukking komt, de structuur en opbouw ervan en de mystiek erin, alsook de herontdekking in de 19e eeuw en de hedendaagse uitvoeringspraktijk, kortom de Matthaus Passion als Nederlands cultuurmonument.

Met vele passende beeld- en geluidsfragmenten wordt de aangeboden informatie geïllustreerd en ondersteund. Kennis van en ervaring met het notenschrift en partituren is niet noodzakelijk. Met audiovisuele kwaliteit lardeert Joop van Velzen zijn presentaties zodanig, dat een goed samenhangend totaalbeeld ontstaat.

Programma

09.30 - 10.00 uur: inloop en ontvangst
10.00 - 12.30 uur: welkom en deel 1 van het college met tussentijds pauze
12.30 – 13.30 uur: lunch
13.30 - 16.00 uur: deel 2 van het college met tussentijds pauze
Vanaf 16.00 uur: ontmoeting met borrel met hapjes

Opgave en info

Wilt u komen, stuur dan een e-mail naar info@debleekalmelo.nl. De kosten voor het college, inclusief lunch, koffie/thee en borrel, bedragen 20 euro, te betalen door overmaking op de rekening van: VER van VRIJZ GODSDIENST: NL 77 ABNA 044 25 18 412 onder vermelding van: Matthäus in De Bleek. Eventueel kan contant betaald worden bij binnenkomst.

Voor meer informatie zie www.debleekalmelo.nl. Contactpersonen zijn telefonisch bereikbaar: Pauline Vrolijk (06-437 419 34) en Ron van Hutten (06-340 291 49).

Bereikbaarheid locatie

Per openbaar vervoer vanaf het NS-station Almelo lopend (ca. 15 min.). Per auto kunt u Stadskerk De Bleek bereiken via de Stedelijke Rondweg door op de Van Rechteren Limpurgsingel de afslag Hofstraat te nemen. Parkeergelegenheden vindt u op ons eigen terrein. Indien deze bezet zijn, kunt u in de drie zeer nabijgelegen parkeergarages (P1, P2 en P3) aan de Hagenborgh parkeren.