Uitgaan & Cultuur

Talentvolle jonge bands krijgen kans bij HobNob

ALMELO - Jong talent krijgt zaterdag 1 juli in het Schelfhorstpark een podium tijdens het HobNob festival. De bands KOR$T en Knights hebben tijdens de eerste stage battle hun podiumplek verdiend op het gratis festival. “Twee talentvolle bands, waarvan we zeker meer gaan horen”, zegt bestuurslid Tuller. 

Vele bezoekers tijdens de laatste editie van het gratis festival HobNob. foto: Jozef Scuric

“We willen het festival wat verbreden door ook jong talent een kans te geven. Er zit genoeg, vooral Studio 15 is daar sterk in. Een podium waar jonge mensen goed kunnen oefenen, en waar goede apparatuur is.” Via Studio 15 hebben de bands zich aangemeld. Tijdens de HobNob Stage Battle in de podiumzaal van Studio15 Almelo namen ze het tegen elkaar op. “Het talent spatte er vanaf. Jong, gretig en eigentijds", aldus de jury. Doorslaggevend was onder meer dat de twee winnende bands eigen nummers ten gehore brengen.

Knights is een originele rockband met uitsluitend eigen geschreven nummers, met invloeden van psychedelische, blues, rock'n roll en indie-rock. Het wordt een familiefeestje met de gebroeders Donolan en Dulcina op gitaar en zang en zus Dulcina de Oliveira Soares op drums.

De catchy pop/rock riffs en markante gitaarsolo’s van KOR$T doen denken aan een combinatie van Goldband & Van Halen. Herkenbare teksten over jong zijn, genieten van het leven & de liefde laten het publiek snel meezingen. De hoge energie die van het podium af spat maakt het lastig om niet meteen te gaan dansen. André: “Nederlandstalige muziek met stevige rock erin.”

De 15e editie van HobNob barst zaterdag 1 juli vanaf 13.00 uur los. Kinderen kunnen er knutselen en dansen met Kaliber Kunstenschool, terwijl Fanfareorkest C.O.V. Wilhelmina en de Koninklijke Almelose Harmonie het eerste optreden verzorgen. Aansluitend is het podium bezet door het jonge talent.

Rond 15.30 uur barst het muziekfeest helemaal los met Totally Spice en Papaformigas. Ook internationale artiesten komen naar Almelo. Het uit België afkomstige rocktrio Ramkot speelt ‘ramrock’ waarop je zowel kunt headbangen als dansen. De wereldberoemde Amerikaanse basgitarist Marco Mendoza neemt het publiek mee in een mix van pop- en rockstijlen.

“Zoals je kunt verwachten is er op 1 juli voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld stevige rock van Burning en de band Marathon met een explosieve mix van shoegaze, postpunk en indie. De headliner en grote publiekstrekker houden we nog even geheim. Maar we kunnen al wel vertellen dat Vintage Rebel heerlijk onvervalste classic rock- en blues brengt; het gevoel van de jaren zeventig met een eigentijds tintje.”

De afsluiter van het festival is de Status Quo tribute band, Status Quotes, met Toon Eppink uit Almelo in de gelederen. Zij spelen de allergrootste hits van Status Quo en enkele obscure publieksfavorieten.

Almeloplein

Voor de innerlijke mens is er van alles te vinden. Nieuw is het Almeloplein, waar de bezoeker kan genieten van een speciaal biertje van ‘Zwarte Parochie’ en een heerlijk hapje van ‘Skier Woske’. Verder is er uiteraard een frietkraam, tosti-van en zijn er volop Slush puppies te koop.