Uitgaan & Cultuur

Theater Servus treedt op met de musical Foxtrot

ALMELO - De acteurs van Theater Servus treden op 7, 8 en 9 juni in de Herman Finkerszaal van Hof 88 op. Ze brengen de musical Foxtrot van Annie M.G. Schmidt met muziek van Harry Bannink. Het is een musical waarin veel humor afgewisseld wordt met allerlei perikelen.

Er zijn meerdere versies van de musical Foxtrot. In de jaren zeventig werd de musical gebracht met bekende Nederlandse acteurs als Willem Nijholt. Begin 2000 is er een eigentijdse musical gespeeld. met onder meer Paul de Leeuw en Carice van Houten.

Theater Servus brengt de musical zoals deze door. Annie M.G. Schmidt destijds is geschreven en zoals deze in de jaren zeventig werd vertolkt.

“Wij als Servus staan bekend als een theatervereniging met een hoog familiair karakter, alles wordt zoveel mogelijk binnen de eigen gelederen gedaan en de sfeer is erg fijn”, geeft Jan Marten de Jong aan, die deze keer geen grote rol heeft maar regie-assistent is. “Een heel andere rol maar ook leuk om te doen.”

Het verhaal

Deze musical speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw in een eenvoudig Haags pensioen. Er gebeuren allerlei vreemde dingen. Er is veel humor verwerkt in de deze musical. Naast verschillende dialogen en monologen wordt er ook veel gezongen en gedanst, natuurlijk ook de foxtrot. Eind jaren dertig is ook een periode waarin Hitler al aan de macht was in Duitsland. Sommigen maakten zich zorgen om wat er dreigde te gaan gebeuren in de wereld, vele anderen leefden gewoon verder of er niets aan de hand was. Het gegeven is nog steeds actueel.

Voor vrijdag 7 juni zijn de kaarten inmiddels uitverkocht. Voor zaterdag en zondag 8 en 9 juni zijn nog enkele kaarten te verkrijgen bij de balie van Hof 88 of via www.servus-almelo.nl.