Uitgaan & Cultuur

Vrienden Van Almelo Live presenteren muziekspektakel

ALMELO - Op zaterdag 20 april staat er een groot muziekspektakel op stapel. Maar liefst elf koren en een orkest bereiden zich voor op een groots festival. Al ruim een jaar zijn de Vrienden Van Almelo Live (VVAL) met de voorbereidingen bezig.

De groep VVAL die het festival heeft georganiseerd.
De groep VVAL die het festival heeft georganiseerd.

De voorbereidingen zitten erop en zaterdag gaat het spektakel in twee kerken in de binnenstad van start. “Zorg dat je erbij bent want het is zeker de moeite waard”, laat Hendry Bosch van de Oostvaarders weten.

Om 13.00 uur gaat het spektakel van start op het plein voor Het Huis van Katoen en Nu. Alle groepen en koren brengen een ode aan Almelo door gezamenlijk het Twentse volkslied ten gehore te brengen. Accordeonist Alexander Schoemaker zorgt voor de muzikale begeleiding en het geheel wordt gedirigeerd door Hans Visschedijk. Het is uiteraard de bedoeling dat iedereen die het Twentse volkslied kent meezingt of neuriet.

Vervolgens gaat het festival verder in de Bleekkerk aan de Hofstraat en de Doopsgezinde kerk aan de Grotestraat Noord. Om 13.15 uur gaan beide kerken open. Vanaf 13.30 uur beginnen de optredens waarbij de grotere groepen naar de Bleekkerk gaan en de kleinere groepen in de Doopsgezinde kerk optreden.

De indeling is als volgt:

Doopsgezinde kerk           Bleekkerk
13.30 uur Overdag koor     Jeugd Orkest van Almelo
14.00 uur ACM                  Orkest van Almelo
14.30 uur Radujsja             Oostvaarders
15.00 uur Zwingkoor         Sursum Corda
15.30 uur AMK                  Schellevissen
16.00 uur Akkoord             Toonkunst

Het publiek kan genieten van een ruime keuze aan muziek. Het is een aansluitend programma want het laatste lied dat een koor brengt wordt meegezonden en gespeeld door de groep die daarna optreedt. En dat laatste lied (dat kan toch allemaal in Almelo) is telkens het Almelo lied dat Humphry de Groot jaren geleden op de plaat heeft gezet.

Een veelheid aan culturele uitingen waarin koren en groepen willen laten zien hoe fijn het is om te zingen en te spelen. Regisseur Jos Brummelhuis, is aangetrokken om het geheel in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat het op zaterdag 20 april goed verloopt. De lokale omroep Aafm/ Aavisie zal van het geheel audio en opnamen maken zodat men later via deze zender nog eens rustig kan luisteren en kijken naar de beelden.

Het wordt een muzikaal feest voor iedereen die van muziek en zang houdt. Honderd procent cultuur en dat allemaal zonder toegangskosten.