Zakelijk

Café de Stam blijft, maar krijgt een andere eigenaar

ALMELO - Café de Stam aan het Amaliaplein in hartje Almelo gaat per 1 juni over in andere handen. Liset Heukels en Toon Eppink zwaaiden er bijna twintig jaar de scepter. Medewerker Jos Mecking en Ties Jaarsma nemen het stokje over en gaven aan dat de Stam in de loop der jaren zijn identiteit heeft opgebouwd en dat willen ze graag zo houden. 

Toon en Liset hebben er ruim een jaar over nagedacht of ze als kroegbazen nog wel verder willen. De coronaperiode heeft daar ook aan bijgedragen. Dat het met Lisette fysiek wat minder ging was een factor die de beslissing ietsje makkelijker maakte. “Ik zit al sinds mijn dertiende in de horeca en wil nu wel een keer wat meer tijd aan mijn thuisfront besteden”, geeft Liset aan.

Toon speelt sinds jaar en dag in een band, The Fortunate Sons. De mannen traden al veel op, maar sinds hun tv-optreden in de Tribute Battle of the Bands op SBS6 is de band bijna dagelijks op pad om ergens op te treden.

Ties Jaarsma is al jaren bedrijfsleider van de Stam, hij kent het reilen en zeilen binnen deze unieke kroeg goed. Jos Mecking is al jaren stamgast bij deze horecagelegenheid en heeft ook veel horeca-ervaring. “Wij zijn blij dat wij ‘onze’ kroeg aan voor ons bekende mensen hebben kunnen overdragen”, aldus Liset, die aangeeft dat de beslissing best moeilijk is. “Wij gaan het eerst een poosje rustiger aan doen en dan kijken we wel wat er op ons pad komt. En dat het goed blijft gaan met de Stam, daar hebben we alle vertrouwen in.“