Algemeen

Almelo Geschiedenis Quiz

ALMELO - Waar in Almelo stond vroeger een klooster? Wat zat er in het Wetshuys voordat het een horecagelegenheid was? Zomaar twee vragen die tijdens de Almelo Geschiedenis Quiz gesteld kunnen worden. Zes teams uit heel diverse branches strijden tegen elkaar. Dat gebeurt zaterdag 20 april vanaf 15.30 uur in Bibliotheek Almelo, inloop vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis. 

Loes Heij en Hanschristiaan Krol van de Historische Kring Almelo.
Loes Heij en Hanschristiaan Krol van de Historische Kring Almelo.

Gaat de erfgoedcommissie er met de hoofdprijs vandoor? Of winnen de vrijwilligers van Het Natuurhus? Het zou ook zomaar het team van Het Erasmus kunnen worden, als het donateursteam dat laat gebeuren. Na drie rondes van steeds vijftien vragen zal rond 17.15 uur, na een spannende en spetterende middag, duidelijk worden wie met de glimmende bekers naar huis mogen. De enthousiaste en fanatieke kreten van de deelnemers en het publiek zullen vermoedelijk deze middag het koperen dak van de bibliotheek van kleur doen verschieten.

Kom op deze spannende middag uw favoriete team aanmoedigen en test meteen uw eigen kennis over de geschiedenis van Almelo. Uw quizmasters deze middag zijn Loes Heij en Hanschristiaan Krol van de Historische Kring Almelo.