Algemeen

Bedrijfspand gesloten na vondst drugs en hennepmaterialen

ALMELO -  Burgemeester Arjen Gerritsen heeft dinsdag 7 februari een bedrijfspand aan de Virulyweg gesloten voor een periode van 15 maanden. In het najaar van 2022 trof de politie in het pand drugs en allerlei hennepmaterialen aan. Het is het de 4de keer in tweeënhalf jaar tijd dat op bedrijventerrein Turfkade West een pand gesloten wordt vanwege een overtreding van de Wet Damocles. Voor burgemeester Arjen Gerritsen heeft de aanpak van ondermijnende criminaliteit prioriteit: “Oplettende inwoners en ondernemers zijn cruciaal voor een effectieve aanpak.”

In het bedrijfspand aan de Virulyweg werden door de politie grote hoeveelheden soft- en harddrugs ontdekt. Daarnaast vond de politie in het pand allerlei materialen die bedoeld zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij. Ook waren in het pand voorwerpen aanwezig die duiden op drugshandel, waaronder gripzakjes. Verder trof de politie nog een vuurwapen aan. De hoeveelheid drugs is aangemerkt als handelshoeveelheid of handelsvoorraad. De sluiting van het pand moet ervoor zorgen dat de bekendheid van het pand bij drugshandelaren en gebruikers in de komende periode verdwijnt en daarmee ook de loop naar dit bedrijventerrein.

Goedwillende ondernemers beschermen

Burgemeester Arjen Gerritsen wil goedwillende ondernemers beschermen en ondermijnende criminaliteit doorbreken: “Als criminelen eenmaal een voet tussen de deur hebben, kunnen zij het ondernemerschap op bedrijventerreinen en het vestigingsklimaat aanzienlijk aantasten. Bovendien komt de veiligheid van medewerkers maar ook inwoners in het geding.“ Bij de aanpak van ondermijning werkt de gemeente intensief samen met partners als politie, brandweer, het openbaar ministerie en onder meer de Belastingdienst. Gerritsen benadrukt daarnaast het belang van het lokale bedrijfsleven zelf als belangrijke partner: “Door alert te zijn op mogelijke signalen vormen ondernemers een onmisbare schakel in het weren van criminelen en het voorkomen van ondermijning.”

Meld Misdaad Anoniem

Signalen die mogelijk kunnen duiden op drughandel zijn bijvoorbeeld weinig of juist heel veel aanloop op vreemde tijdstippen, drugsafval op straat, voortdurend geluid van afzuiginstallaties, overlast van personen die onder invloed zijn of veelvuldige (korte) verkeersbewegingen rondom een pand. Door onraad te melden, ook bij twijfel, kunnen politie en gemeente met signalen aan de slag. Melden kan bij de gemeente of de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.