Algemeen

Jubilerende Marietjes krijgen eigen koekje

ALMELO - Vrijwilligerswerk wordt overal zeer gewaardeerd, maar bij De Klup Twente is die waardering wel op een heel bijzondere manier tot uiting gebracht: met een speciaal ontwikkeld koekje voor Marietje Ekkel, (Anne)Marietje Schipper en hun collega’s Cees en Bennie. De dames waren extra verguld met het gemberkoekje, dat de naam ‘Marietje’ draagt.

Annemarie Schipper (links) en Marietje Ekkel werden door Huub Isendoorn verrast met een eigen koekje, genaamd ‘Marietje’.

Marietje Ekkel en Annemarie Schipper vormen samen met koks Bennie Wallink en Cees den Bouwmeester precies vijf jaar het keukenteam van Game, Eet & Match (GEM), het prijswinnende gameproject voor senioren van De Klup Twente. Terwijl de deelnemers in het gamecentrum Fun-ie-fit dikke pret maken met allerlei games, bereidt dit kwartet iedere donderdag een fantastisch driegangenmenu voor de deelnemers.

Behalve een verrassende maaltijd krijgen de senioren deelnemers ook altijd bij de ontvangst een kopje koffie of thee met een traktatie. Dat lekkers is iedere keer iets anders; van een koekje uit vervlogen tijden en petit fours tot een mini kwarktaartjes. Die versnapering wordt altijd speciaal voor de deelnemers en alle vrijwilligers gemaakt door ‘Klupbakker’ Huub Isendoorn.

Huub bakte voor het keukenteam altijd al iets extra’s, maar heeft nu voor het 5-jarig bestaan een speciaal koekje gemaakt en het vernoemd naar beide dames: het Marietje. Het Marietje is een koekje van Zeeuwse bloem met gemberpoeder, roomboter, gekonfijte gember en geroosterde amandelsnippers. De maker vindt ‘m geslaagd maar belangrijker: het keukenteam vindt de Marietjes verrukkelijk.