Algemeen

Maatschappelijke matches worden gemaakt op de Slingerbeurs Almelo

ALMELO - Hij zit er weer aan te komen: de Almelose Slingerbeurs. Op vrijdag 14 april wordt de elfde editie gehouden op de beursvloer in het ROC gebouw van Twente. De inschrijving voor Almelose stichtingen en bedrijven is geopend.

Na een online versie van de Slingerbeurs in 2022 kan er dit jaar weer een reguliere Slingerbeurs worden gehouden op de beursvloer in het ROC gebouw van Twente. Foto: archief

De Slinger Almelo brengt inmiddels al 11 jaar lang bedrijven, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij elkaar, waarbij diensten met een gesloten beurs worden uitgewisseld. De Slingerbeurs leidt jaarlijks tot talloze matches. Dat gebeurt achter statafels in het ROC-gebouw aan de Wierdensestraat. Door corona werd de tiende editie afgelast. Als alternatief werd een onlineversie gehouden. Bij de elfde editie kunnen bedrijven en stichtingen weer elkaar de hand schudden na een gemaakte match.

Want dat is het waar het allemaal om draait. Vele stichtingen en verenigingen zitten soms met hun handen in het haar door een tekort aan vrijwilligers. Vrijwilligers met de nodige kennis ontbreken of er is geen geld voor middelen en materialen. Met de inzet van het bedrijfsleven helpt De Slinger Almelo maatschappelijke organisaties bij het realiseren van hun projecten en initiatieven. “Bedrijven bieden belangeloos manuren, materialen of middelen aan. Denk bijvoorbeeld aan een kosteloze klus, benodigde materialen, beplanting of een lezingen”, geeft projectleider Juliëtte Vrijhoeven aan.

Match

Ondanks corona zijn er vorig jaar in Almelo 117 van dit soort afspraken tot stand gebracht. Dit is omgerekend 787 uur aan maatschappelijke dienstverlening. Deze matches worden gedurende het jaar tot uitvoering gebracht. Bedrijven en verenigingen komen gedurende het jaar tezamen om de afgesproken match tot uitvoering te brengen.

‘’Heeft uw stichting of vereniging een hulpvraag? Denk aan een dag extra handjes bij een klus, materialen of kennis en middelen. Het Almelose bedrijfsleven wil op de Slingerbeurs Almelo kosteloos helpen”, aldus Vrijhoeven. Aanmelden kan via www.deslingeralmelo.nl/vraag. “Uiteraard vragen wij ook Almelose bedrijven om zich op te geven”, benadruk Vrijhoeven. Dit kan via www.deslingeralmelo.nl/aanbod.

Almelose bedrijven als Rabobank, Heracles, Donker Groen en gemeente Almelo hebben hun medewerking al toegezegd.

Zij stellen deze dag belangeloos middelen, materialen of kennis beschikbaar voor het Almelose stichting- en verenigingsleven. 

Burgemeester Arjen Gerritsen zal vrijdag 14 april rond 14.30 uur door middel van een gongslag de beursvloer openen en rond 16.00 uur sluiten. Gemaakte afspraken op de beurs worden door middel van een formulier door beiden ondertekend, waardoor er daadwerkelijk een uitvoering op afgesproken datum plaatsvindt. Aan het einde van de middag worden door de notaris de aantal matches bekendgemaakt.