Algemeen

Ook na veertig jaar gaat ze gewoon door

ALMELO - Veertig jaar geleden stapte de nu bijna 60-jarige Jeannet Schothuis de Christelijke mavo aan de Schoolstraat binnen. Ze ging er aan het werk. Gaandeweg maakte Jeannet de overstap naar CSG het Noordik aan de Kolthofsingel. Ze werkt er nog steeds met veel plezier als administratieve kracht en ook na veertig jaar gaat ze vol enthousiasme nog wel even door. Voor zowel de leerlingen als de leerkrachten is ze een belangrijke spil binnen de school. Op vrijdag 12 januari werd haar jubileum uitgebreid gevierd.

Jeannet bezocht de mavo. Vervolgens haalde ze na drie jaar haar diploma aan de meao. Haar moeder hielp regelmatig binnen de mavo. Jeannet ging af en toe mee.  Daar hoorde ze dat er een vacature op de administratie was. “Dat is iets voor mij omdat ik nog geen werk had”, laat Jeannet die toen net 19 jaar was, weten.

“Ik heb vele jaren administratieve werkzaamheden verricht binnen de mavo met de gezellige directeur Meneer Kuipers. De school kende ongeveer 30 medewerkers. Na ruim 12,5 jaar kwam ik op de locatie van het Lyceum aan de Kolthofsingel en toen had ik ineens 130 collega’s. Dat was best even wennen”, geeft Jeannet lachend aan. 

Het voelde voor haar in het begin wel wat onpersoonlijk op die grote school aan de Kolthofsingel, maar gaandeweg overzag Jeannet steeds meer haar plek. “Waar ik ooit begon op een typemachine, werk ik nu vrijwel de hele dag op de computer”, vertelt ze lachend. “Ik red me aardig op de computer, maar als ik er even niet uit kom dan kan ik steevast rekenen op de hulp van een van mijn collega’s. Jeannet regelt veel administratieve handelingen voor scholieren en collega’s. ’s Middags neemt ze meestal de telefoon op.

Jeannet heeft drie dochters. Ze riep altijd minder te gaan werken wanneer ze oma zou worden, maar uiteindelijk weerhoudt het haar niet om gewoon door te gaan. ”Vooral de samenwerking met de collega’s op de administratie gaat heel fijn en we zijn een hecht team, wat maakt dat ik met plezier nog een paar jaar doorga”, geeft Jeannet met een brede glimlach aan.