Algemeen

Plaggemars Makelaars opent vestiging in Almelo

ALMELO - Plaggemars Makelaars heeft deze maand een vestiging geopend in Almelo. De nieuwe vestiging in Almelo is mede mogelijk dankzij de komst van makelaar Leon Woertman naar Plaggemars

Voor Plaggemars Makelaars, die al ruim dertig in Wierden is gevestigd, komt er met de Almelose vestiging aan de Wierdensestraat een stuk markt bij. Rasechte Almeloër Leon Woertman neemt zijn nodige ervaring als makelaar mee. Hij heeft bij andere grote makelaarskantoren bijna twintig jaar ervaring opgedaan en kan gebruikmaken van zijn grote netwerk. Leon Woertman ziet het als een uitdaging om voor Plaggemars Makelaars in Almelo aan de slag te gaan. Naast de ervaring in de bestaande bouw heeft hij ook veel ervaring met nieuwbouw. “Ik ben bij vrij veel nieuwbouwprojecten in Almelo betrokken geweest, waaronder De 13 Heeren in de binnenstad. Een mooi project waarbij het karakter terugkeert in de stad.”

Leon Woertman is per 1 januari mede-eigenaar van Plaggemars Makelaars. Samen met makelaar Jan Koers, makelaar Henri Nieuwenhuis en de rest van het team staat hij garant voor kwaliteit van dienstverlening. Waarbij Henri Nieuwenhuis voornamelijk vanuit het kantoor in Wierden opereert en Leon Woertman vanuit de nieuwe locatie aan de Wierdensestraat 138 in Almelo, op de hoek met de Egbert ten Catelaan. Hier kan gratis voor de deur worden geparkeerd.

“Plaggemars Makelaars is echt een begrip in Wierden en omgeving. Een bekende en vertrouwde naam. We nemen graag de tijd voor mensen. We helpen bij de aankoop en begeleiding bij de verkoop van een woning. Naast woningbouw doen we ook bedrijfsmatig onroerend goed. We nemen de tijd voor de mensen en de bezichtigingen.”

“Juist het persoonlijke vind ik leuk als makelaar. Je leert elkaar kennen en vertrouwen. En dan kan je woningzoekenden soms verrassen met een woning die ze in eerste instantie niet in hun vizier hadden”, aldus Leon.

Volgens Leon Woertman gaat de huizenmarkt langzaamaan weer terug naar normaal. “Zoals het ging was het ook niet vol te houden. Ik had een agenda die ontplofte, met soms wel veertig bezichtigingen voor een woning”, geeft hij aan. “Dan kan je als makelaar ook niet altijd de service bieden die je graag wilt. Je kan nu als makelaar je meerwaarde weer laten zien. Mensen meenemen, ze enthousiasmeren. Als koper moet je ergens binnenkomen en het gevoel krijgen dat dit ‘jouw plek’ is. Dan zit het goed.”

De eerste woningen in Almelo zijn al in de verkoop gezet. En volgens Leon gaat er nog veel meer komen. Zowel bestaande woningen als nieuwbouw. “In Almelo hebben we het project Het Weggeler in de wijk Nieuwland waar vroeger de machinefabriek Rossmark gevestigd was, in hartje Wierden het nieuwe appartementencomplex Wederstaete en het Zuidbroek en in Enter levensloopbestendige woningen op de Berghorst. Daarnaast zijn er nog twee grote projecten in Almelo in voorbereiding”, laat Woertman weten.

Een compleet overzicht is te vinden op de site van Plaggemars Makelaars. Op social media worden onder meer ook tips gegeven, zoals informatie over een starterslening.

De intentie is dat eigenaar Jan Koers langzamerhand een stapje terug zal doen bij Plaggemars Makelaars en Henri Nieuwenhuis samen met Leon Woertman het stokje over zal nemen. “Jan heeft een schat aan ervaring, waar wij nog vele jaren van kunnen en hopelijk mogen leren.”