Algemeen

Richard Korteland geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Almelo

ALMELO -  Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft afgelopen woensdag Richard Korteland beëidigd als burgemeester van Almelo. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering, die  via een livestreamverbinding te volgen was via almelo.nl. 

Tijdens de buitengewone raadsvergadering spraken Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Overijssel, locoburgemeester Arjen Maathuis, namens het college van burgemeester en wethouders, burgemeester Sander Schelberg van Hengelo, voorzitter van de burgemeesterskring, en Louis Kampman, vicevoorzitter van de gemeenteraad. De heer Korteland hield na zijn installatie zelf ook een toespraak.

Aansluitend aan de buitengewone raadsvergadering was er een welkomstreceptie in de hal van het stadhuis. Hier konden belangstellenden Richard Korteland feliciteren en kennis met hem maken.

Nieuwe burgemeester

Almelo ging op zoek naar een nieuwe burgemeester in verband met het vertrek van Arjen Gerritsen, die Commissaris van de Koning in de provincie Flevoland werd. Sinds november 2023 werd het burgemeesterschap waargenomen door Mirjam van 't Veld. Zij nam afscheid tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 18 juni.