Algemeen

Slingerbeurs levert 176 maatschappelijke matches op

ALMELO - De elfde editie van de Slingerbeurs in het ROC van Twente heeft onlangs 176 matches opgeleverd tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. De matches vertegenwoordigen samen een waarde van 92.045 euro. 

Bedrijven, instellingen en stichtingen proberen in het ROC van Twente matches te maken met mankracht, materialen en kennis.

De online versie van vorig jaar leverde ‘slechts’ 117 matches op, nadat er twee jaar geen Slingerbeurs heeft plaatsgevonden. 

Met een gongslag opende burgemeester Arjen Gerritsen de beurs. Daarna werd er al druk overlegd en onderhandeld, want men had slechts anderhalf uur tijd om met elkaar te onderhandelen. 

Almelose bedrijven en stichtingen elkaar probeerden met elkaar een match te maken op de beursvloer van het ROC gebouw. Bedrijven boden belangeloos manuren, materialen of middelen aan om zo Almelose instellingen en stichtingen een handje te helpen. “Denk bijvoorbeeld aan een kosteloze klus, benodigde materialen, beplanting of een lezingen”, geeft projectleider Juliëtte Vrijhoeven aan.

Gemaakte afspraken op de beurs werden door middel van een formulier door beide partijen ondertekend, waardoor er daadwerkelijk een uitvoering op afgesproken datum plaatsvindt. De vrijwilligers van Halloween Almelo kijken, mede dankzij de Slingerbeurs, uit naar 26 oktober. Ze hebben afgelopen vrijdag met vijf bedrijven afspraken gemaakt voor sponsoring.

Net als voorgaande edities was ook De Klup erbij. Coördinator Jolanda Overdorp, Renate (dagstructurering en naschoolse dagbesteding), Lucille en Denise (Mantelzorg Almelo) wisten vele interessante en leuke matches te scoren. Daar draaide het voor het viertal niet alleen om. “Tegelijkertijd was het een gezellige middag waarbij het leuk was diverse collega's van andere organisaties weer te zien en te spreken.” 

Vrouwen Van en Voor Almelo was als beurscrew aanwezig en heeft vijf vragers blij kunnen maken. Daarnaast hebben ze zelf ook nog eens drie mooie matches kunnen maken als vrager. Als klap op de vuurpijl ontvingen de dames ook nog eens de Slinger Almelo award en een mooie bos bloemen. Een van de dames mocht met het luiden van de gong deze elfde Slingerbeurs beëindigen. Rond 16.00 uur werden door de notaris de aantallen matches bekendgemaakt.

Bedrijven en verenigingen komen gedurende het jaar tezamen om de afgesproken match tot uitvoering te brengen.