Algemeen

Wethouder Van Saane legt functie neer

ALMELO - Op woensdag 22 februari heeft wethouder Monique Van Saane het college van burgemeester en wethouder geïnformeerd over haar besluit te stoppen als wethouder. Monique van Saane werd in juni 2022 geïnstalleerd als wethouder met in portefeuille onder meer jeugdzorg, kunst en cultuur, duurzaamheid en afval. Ze was verantwoordelijk wethouder voor het programma klimaat en milieu.

In haar ontslagbrief geeft ze aan dat ze haar werk voor Almelo als mooi en eervol ziet. “De dynamiek en zwaarte van het vak heb ik afgelopen maanden in de praktijk mogen ervaren. Het wethouderschap vraagt meer van me dan ik bij de start van het college heb verondersteld en is anders dan wat ik kan bieden. Om die reden heb ik voor mezelf de afweging gemaakt per direct te stoppen als wethouder.”

“Het is geen gemakkelijk besluit dat Monique genomen heeft”, reageert burgemeester Arjen Gerritsen op het vertrek van Van Saane. “Dat verdient waardering en respect. We zijn Monique erkentelijk voor haar inzet voor Almelo en zullen haar collegialiteit in ons team missen.”

De portefeuille van Van Saane wordt waargenomen volgens de vervangingsregeling.