Natuur & Milieu

Inspiratie- en aanvraaginloop Groen in je straat

ALMELO - De Groene Loper Almelo helpt bewoners van Almelo bij het maken van een plan om samen met buren wat groens te doen in de straat. Denk daarbij maar eens aan tegels wippen, planten in je voortuin, nestkastjes ophangen, geveltuintjes aanleggen of boomspiegels inplanten. Een zomerse zaterdag of de burendag in september lenen zich goed voor een gezamenlijke vergroeningsactiviteit waar niet alleen de straat van opfleurt maar ook vlinders en vogels blij van worden.

De Groene Loper Almelo houdt op maandag 10 juni tussen 19.00 en 20.30 uur een inspiratie- en aanvraaginloop. Bij koffie en koek is er alle ruimte voor het bespreken van vergroeningswensen, uitwisselen van ideeën met andere initiatiefnemers en hulp bij (subsidie)aanvragen, bijvoorbeeld bij het Oranje Fonds. Ook horen bezoekers als eerste over de najaarsacties ‘Planten van Waarde’ en de kortingsactie biologische bloembollen. De inloop vindt plaats in het Natuurhus, Hagenborgh 4 te Almelo.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.groeneloperalmelo.nl. Voor aanmelders is er alvast een groene attentie als begin voor een groene(re) buurt.