Sport & Vrije tijd

Almelose Julia gekroond tot Miss Charity Overijssel

ALMELO - Julia Golstein (16) uit Almelo is gekroond tot Miss Charity of Overijssel 2023. Ze behoorde tot de laatste twintig finalisten van Miss Teen of Overijssel.

Julia Golstein is bij de Miss Teen of Overijssel verkiezing gekozen tot Miss Charity. Foto: Roy Froma Fotografie

De jury had haar handen vol aan de vele titels die werden uitgedeeld Theater de Voorveghter. De finalisten hebben zich moeten voorstellen aan de jury in vier zenuwslopende rondes. Uiteindelijk werd Noa Claus (20) uit Enschede gekroond tot mooiste dame van de provincie. Zij mag Overijssel nu vertegenwoordigen in de landelijke finale op 1 juli. Mevy Lumamuly (18) uit Hellendoorn werd uitgeroepen tot Miss Teen of Overijssel 2023. Daarnaast werden er titels toegekend als Miss Congenality, Popularity, Media en Charity.

Golstein, die haar roots in de Krim heeft liggen en sinds 2021 in Almelo woont, mocht de schoonheidstitel van Miss Teen niet op haar naam schrijven, maar haalde in de voorbije weken het meeste geld op voor goede doelen. Dat leverde haar in Hardenberg de Charitytitel op. In totaal haalde ze 1837 euro op.

In aanloop naar de missverkiezing vertelde Julia hoe ze zoveel mogelijk geld wilde inzamelen voor de Linda-Foundation. “Dat is een stichting die zich inzet voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Al het geld dat wij als Team Miss Teen en Miss Beauty of Overijssel ophalen gaat naar gezinnen in Overijssel.”

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen heeft ze oliebollen gebakken, statiegeldflessen ingezameld, een sponsorloop georganiseerd, twee leuke winacties geregeld en auto’s gewassen.

Als dank voor haar inzet voor de Linda Foundation, mag Julia binnenkort een kijkje achter de schermen nemen bij deze organisatie.