Sport & Vrije tijd

Geslaagd natuurfestival Fête de la nature in het Doepark

ALMELO - De vrijwilligers van het IVN Almelo, het Iemenschoer, Astrona, het Natuurhus en alle andere betrokkenen kunnen terugkijken op een geslaagd natuurfestival, afgelopen zaterdag in het Doepark. “We hadden prachtig weer en ruim 350 bezoekers. We kregen veel complimenten van de families en kinderen hoe leuk ze het vonden”, zegt educatief medewerker Elise Reimink.

De jongste kinderen konden de natuur op zijn puurst beleven, door een blotevoetenpad te bewandelen. Foto: Stadsfotograaf Almelo

Er waren verschillende activiteiten gericht op natuurbeleving of natuureducatie. De kinderen konden de natuur op zijn puurst beleven, door een blotevoetenpad te bewandelen. Wie durfde kon de fijne kneepjes leren van vuur maken. Maar ook de andere activiteiten waren erg geliefd, zoals boogschieten, schepnetten, groenten oogsten in de moestuin, beestjes of fossielen zoeken, een kijkje nemen bij de imkers, ouder kind yoga, je laten inspireren bij de Herenboeren, vogelhuisjes timmeren en kunstjes leren van het kindercircus. “Geweldig om al de blije kindergezichten te zien, naast het enthousiasme van alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten." 

In 2021 en 2022 was het natuurfestival ook een groot succes met 300 bezoekers. Dit was de derde keer dat IVN Almelo meedoet aan het grootste grassroots natuurfestival van Nederland; Fete de la nature. Een landelijk evenement waarbij iedereen wordt uitgenodigd om 'de natuur te vieren'. “De natuur zit vol verassingen, gebruik je zintuigen om de natuur te ontdekken en waar kan te helpen.”

Al zin in de volgende activiteit? Neem een kijkje op de website van het Natuurhus. Bijvoorbeeld op zondag 8 oktober wordt het Oogstfestival gehouden. Zou je het leuk vinden om volgend jaar te helpen bij het Natuurfestival of wil je graag aan iets anders bijdragen? Neem een kijkje op de website van het Natuurhus en stel je vragen aan een van de verenigingen. Het IVN zoekt nieuwe bestuursleden om zich te kunnen blijven inzetten voor natuurbeleving en natuureducatie.