Sport & Vrije tijd

Judoka’s Mustafa, Dennis en Henrik behalen hogere dan

ALMELO - Een judoka start met de witte band en kan ieder half jaar examen doen om een hogere slip of hele band te behalen. Dit gaat in de volgorde van de kleuren geel, oranje, groen, blauw en bruin. Voor de zwarte band, ook wel 1e dan genoemd, kan een judoka geen examen meer doen bij de eigen club, maar moet hij zich opgeven voor het danexamen die twee keer per jaar in het district georganiseerd worden. Deze worden afgenomen door de Districts Graden Commissie en per kandidaat zijn er drie examinatoren. Het is dus niet zomaar iets als je de zwarte band behaalt en er gaan ook maanden training aan vooraf. Vanuit Judoverenging THAG leidt leraar Joep Ritzen de judoka’s op tot zwarte band of hoger. Hij is zelf judoleraar B en in het bezit van de derde dan. 

Mustafa Faqiri en Dennis Dijkstra zijn al jarenlang lid en geven ook les bij Judovereniging THAG. Samen hebben ze maanden getraind voor de zwarte band en beiden slaagden voor hun eerste dan. Het is een ultieme droom voor vele judoka’s, maar velen stranden in de weg ernaartoe. Ze mogen allebei dus zeer trots zijn op dit resultaat.

Henrik Denker ging op voor tweede dan en ook hij slaagde. Een geweldig resultaat en een kroon op de urenlange trainingen.

Wil je ook judoën? In Almelo, Tubbergen en Wierden kun je elke avond judoles volgen. Kijk voor de mogelijkheden op www.jvthag.nl of bel voor meer info met 06-22961789.