Sport & Vrije tijd

Ondernemers van Rondje Noord brengen wensen in vervulling

ALMELO - De ondernemers van Rondje Noord, in het centrum van Almelo, hebben afgelopen december voor de derde keer op rij een kerstwensactie gehouden. Deze actie maakte onderdeel uit van de Doelenkerstmarkt. Vijf wensen zijn geselecteerd en inmiddels in vervulling gebracht door de ondernemers uit het Rondje Noord.

Voor de derde keer hielden de Almelose ondernemers deze kerstactie. Op alle balies van de deelnemende ondernemers stond een display met een QR-code. Mensen konden deze code scannen en een kerstwens invullen voor een familielid, vriend of kennis. “In het verleden hebben we zoiets gedaan met een kerstballenactie. Winkeliers moesten dan in de meest drukke tijd van het jaar aandacht vestigen op de actie. Het briefje ging dan mee naar huis maar bleef nog wel eens in de tas liggen of verdween in de papierbak. Nu kon men de code meteen scannen of alsnog het papiertje meenemen en de wens thuis invullen”, geeft Marcel ter Beek namens de kerstmarkt organisatie aan.

Meer dan 100 mensen hebben online een wens gedaan voor een ander. “Deze manier met scannen is ons goed bevallen. We hebben beduidend meer aanmeldingen binnen gekregen dan de vorige keren. Komt misschien ook wel doordat we toen nog met corona te maken hadden”, verklaart Ter Beek. “Maar we hebben ruim het dubbele aantal wensen ontvangen.”

Maar liefst vijf mooie wensen zijn vervuld vanuit de kerstwensactie. Yfke heeft een échte prinsessenjurk mogen uitzoeken bij Pom & Floor tweedehands kinderkleding aan de Doelenstraat. De trotse moeder van Thomas wenste haar zoon een mooie theebeker van Aantafelgeschenken.nl gelegen aan de Grotestraat-Noord, om samen thee te kunnen drinken.

Loes heeft haar moeder, ter afsluiting van een jaar vol tegenslag, kunnen verrassen met een aantrekkelijke kledingcadeaubon van Amelie stijlvol tweedehandskleding aan de Molenstraat. De oma van Kathelijne werd enorm verrast door haar kleindochter met een smakelijke dinerbon van Italiaans restaurant Da Carlo gelegen aan de Ootmarsumsestraat. Omdat zij zoveel betekent en doet voor haar kleindochter.

Tenslotte wenste de oma van Yara haar kleindochter eindelijk eens een eigen kinderfeestje. Door de contacten met en inzet van de Almelose stichting 'Verjaardag in de Maak' kon deze warme kerstwens gehonoreerd worden. Deze wens werd zelfs aangevuld met een cadeaubon van speelgoedwinkel Yes! Toys & More aan de Oranjestraat.

“Mensen blij maken en bezoekers aan Rondje Noord gastvrij ontvangen. Dát is de hele opzet van deze actie. Het idee dat iemand anders aan jou denkt en iets voor je wilt doen. Dat hebben we zeker met deze actie weer weten te bereiken. En als het aan ons ligt, volgen er dit jaar nog meer leuke acties.”