Sport & Vrije tijd

Open dag THCA op zondag 26 februari

ALMELO - Na een onderbreking van 3 jaar houdt de Trein Hobby Club Almelo op zondag 26 februari haar jaarlijkse open dag. Ook dit jaar zijn er weer drie etages van Jeugd en wijkcentrum Egbertus vrijgemaakt om de activiteiten te tonen. Op de begane grond staat de ruim 35 meter lange modulebaan. Hier rijden de treinen door een Duits-Nederlands landschap.

Op de eerste verdieping staat THCA clublid Bennie Snijders met zijn eigen modelbaan. Bennie heeft het station van Mariënberg in schaal H0 (1:87) nagebouwd. Ook collega's van modelspoorclub Post M uit Hoogeveen tonen een modelbaan, deze is in schaal Z (1:220). Daarnaast wordt er gedemonstreerd hoe men zelf bomen kan maken en hoe een 3D printer werkt. Verse koffie/thee/limonade, eventueel aangevuld met een lekkere koek, kan genuttigd worden aan de bar die ook op deze verdieping te vinden is.

Op zolder is de vaste modelspoorbaan te vinden. Hier rijden weer diverse treinen, waarvan sommige wel 6 meter lang zijn door het heuvellandschap. Dit alles gebeurt zo realistisch mogelijk met seinhuiswachters en machinisten die alles bedienen met computers en handregelaars.

Kortom een heleboel te zien en te bepraten met de leden van THCA. Tussen 10.00 en 16.00 uur heeft u de kans om de activiteiten met eigen ogen te aanschouwen. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten, deze is namelijk gratis.

Locatie is Jeugd- en Wijkcentrum Egbertus, Arendsboerweg 3 te Almelo.

Meer info over de vereniging is te vinden op www.thca.eu