Sport & Vrije tijd

Plantenruil Groei & Bloei

ALMELO -  De afdeling Almelo van de vereniging Groei & Bloei houdt zaterdag 7 oktober a.s. weer de jaarlijkse najaarsplantenruil. Op de plantenruil kunnen leden en niet-leden eigen planten inbrengen en andere planten gratis uitzoeken bij Stadsboerderij Beeklust aan de Ledeboerslaan 3 in Almelo. Behalve planten, struiken, stekken, zaailingen en zaden kunnen ook andere tuinartikelen ingebracht worden.

Vanaf 9.30 uur kunnen de deelnemers zich ter plekke melden bij de organisatie. Iedereen krijgt dan een plekje toegewezen waar de planten en aanverwante artikelen uitgestald kunnen worden. Om 10.00 uur begint het ruilen. Meestal zijn binnen een half uur alle artikelen geruild.

Voor de liefhebber is er na afloop van het ruilen een kopje koffie of thee.

Veel mensen denken dat je vaste planten, heesters etc. het beste in het voorjaar in de grond kunt zetten. Maar eigenlijk is het najaar veel geschikter: de grond is nog relatief warm en er valt vaak genoeg regen. De planten slaan dus sneller aan. Ook is dan nog precies bekend wat je wilt veranderen in de tuin en waar de kale plekken zitten. En er kan ‘voorjaarstijd’ bespaard worden door nu aan de gang te gaan.