Uitgaan & Cultuur

Almelo Events pakt groot uit voor Koningsdag

ALMELO - Ondanks alle verbouwingen in de stad en het feit dat er een weekmarkt is, heeft Almelo Events toch heel veel plekjes gevonden waar alle inwoners uit de stad hun spulletjes mogen verkopen tijdens Koningsdag. De verkoop is voor een groot deel verplaatst langs het water voor het Stadhuis. Natuurlijk zijn er ook kramen in de Oranjestraat, Grotestraat en de Koornmarkt. Keus te over dus.

De optredens op het drijvend podium waren vorig jaar een groot succes. Dit jaar wordt ook weer gebruik gemaakt van het podium. Daar speelt ’s ochtends een band van Kaliber Kunstenschool. Van ongeveer 13.00 uur tot 17.00 uur laat de band Maxim XL van zich horen. Als het weer een beetje mee zit wordt het ook dit jaar een groot spektakel.

Op de Koornmarkt komt er naast de verschillende verkoopplekken van spulletjes, een groot dansplein waar verschillende groepen uitvoeringen laten zien. Daar komen meerdere wagens die allerlei zoete, hartige, warme en koude lekkernijen verkopen.

De Almelose Praam vaart door de wateren en belangstellenden kunnen tot ongeveer 13.00 uur mee varen.  Ook een akoestische band komt aan boord van de praam en speelt enkele nummers. Er komen mogelijkheden in de buurt van het Stadhuis voor een lekkere warme snack. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om zich te laten schminken.

Er mogen nog akoestische muzikanten optreden op plekjes tussen de kramen hun muzikale talenten te laten horen. Ze kunnen zich aanmelden via info@almeloevents.nl.

Via flyers en briefjes worden bewoners in de binnenstad opgeroepen hun voertuig zoveel mogelijk buiten het directe centrum te parkeren. ‘Het liefst vanaf 8.00 uur ’s ochtends tot ’s middags 17.30 uur. Als iedereen hieraan meewerkt komt dat de sfeer nog eens extra ten goede’, geeft Martin Kroeskop van Almelo Events aan. Bezoekers mogen hun auto gratis in de verschillende parkeergarages zetten tijdens Koningsdag. Kringloopwinkel Wawollie is aan het eind van de markt aanwezig voor het afvoeren van verkoopbare spullen.

Vanaf woensdag 5 april 9.00 uur kan iedereen zich online inschrijven voor een plekje op de Oranjemarkt. Ga daarvoor almeloevents.nl