Uitgaan & Cultuur

Boekenmarkt is zonnig verlopen

ALMELO - Traditiegetrouw wordt er in het centrum van Almelo al vele jaren op Hemelvaartsdag een boekenmarkt gehouden. Deze markt met vele duizenden boeken is één van de grootste van het land en trekt steevast duizenden bezoekers naar de stad.

Mede door het heerlijke zonnetje was het gezellig druk in de stad. Naast boeken, cd’s en platen werd er onder andere ook glaskunst aangeboden. Met succes, want glaskunstenaar Fred Noordhoff is heel blij met de klandizie die hij heeft gehad. “Daarnaast is het altijd heel gezellig en de dag vliegt om”, laat Fred weten.

De echte boekensnuffelaars kwamen niet alleen uit Almelo maar uit de verre omtrek. Naast romans en historische boeken werden eveneens veel kinderboeken aangeboden. Ook een twaalfjarige deed goede zaken in het verkopen van boeken.

Naast de vele boeken voor jong en oud was er ook veel aanbod van foodtrucks die allerlei lekkernijen aanboden. Twee dames waren speciaal vanuit Beverwijk met hun Happy Wagoon naar Almelo gekomen om hun unieke verse wafels aan te bieden. ”We hebben het erg naar onze zin gehad en komen graag nog eens terug”, laten ze met een brede glimlach weten.

Een busje met koffie to go, Artostiek met heerlijke tosti’s en ook de Fritosoof waren present. Bully’s Bratworst leverde niet alleen lekkere braadworsten, maar al bakkend zong hij allerlei vrolijke meezingers, die de gezelligheid en de sfeer nog eens een extra boost gaven.