Uitgaan & Cultuur

Bruidsparen nog een keer op de dansvloer voor NK weddingdance

ALMELO - Drie kersverse bruidsparen, die les hebben gehad bij verschillende dansscholen, stonden zaterdag nog een keer in hun trouwkleding op de dansvloer. Bij InnerAll lieten ze tijdens het NK weddingdance hun huwelijksdans zien aan publiek en jury.

Bruid Edith Bruns zingt tijdens het NK weddingdance haar bruidegom Jeffrey toe.

Ieder jaar organiseert InnerAll de Stoplichtcup, een landelijke ballroom wedstrijd voor latin en standaard dansen. De wedstrijd, onder de dansbond NVAD, wordt druk bezocht door dansers uit heel Nederland.

Voor de tweede keer werd bij InnerAll Almelo, tijdens deze wedstrijd, het NK weddingdance gehouden. Drie paren durfden het aan nog een keer hun trouwkleding aan te trekken en hun openingsdans te laten zien. De vakjury en publieksjury waren unaniem van mening dat Edith en Jeffrey Bruns uit Ootmarsum moesten winnen.

Edith: “We werden gevraagd om mee te doen en het leek ons wel leuk, dus hebben we ‘ja’ gezegd. Het bleek toch wel veel spannender dan ik gedacht had, maar het ging goed.” Jeffrey: “We hebben hier bij InnerAll lessen gevolgd en samen met danstrainers Gerrit en Roelie een choreo in elkaar gezet. We wilden rustig beginnen en eindigen met de Snollebollekes. Dat is goed gelukt!”

De weddingdance van Edith en Jeffrey was erg bijzonder, want het bleef niet alleen bij dansen. Edith zong haar echtgenoot al dansend toe met het nummer ‘Perfect’ van Ed Sheeran en ging zelfs voor Jeffrey op de knieën. Een romantisch moment, wat velen ontroerde.

De wedstrijd werd afgesloten, zoals het hoort op een NK, met het strijken van de Nederlandse vlag en het Wilhelmus.