Uitgaan & Cultuur

Nieuwe organisatoren Theaterroute Almelo breiden vertrouwd concept uit

ALMELO - Een nieuwe organisatie zet op 24 september het mooie evenement Theaterroute voortzet. Leuke intieme theatervoorstellingen op verschillende plaatsen in de stad afgewisseld met een heerlijk diner tussendoor.

Van links naar rechts: Marieke van Woudenbergh, Heleen Moolhuijzen, Marnix van Kooij, Xandrine van Woudenbergh, Babbette Schoonebeek en Annemieke Smit.

Jaren geleden startte Ank le Noble de succesformule. Toen kwam corona en alles lag stil. Ank Le Noble zocht al langer naar opvolging die vond ze in theaterliefhebbers pur sang, met bijna allemaal ervaring op de bühne.

De nieuwe organisatoren Babbette Schoonebeek, Marnix van Kooy, Marieke en Xandrine van Woudenbergh, Annemieke Smit en Heleen Moolhuijzen zijn samen vol enthousiasme aan de slag gegaan om de Theaterroute opnieuw gestalte te geven. Op zaterdag 24 september vindt de Theaterroute plaats. “Het kan niet zo zijn dat zo’n prachtig evenement van de kaart zou verdwijnen”, geeft Babbette Schoonebeek aan.

Vertrouwd concept

Optredens in huiskamers, publiek dat door de stad fietst van de ene voorstelling naar het andere concert. En na afloop van alle culturele hoogstandjes op locatie aanschuift bij de traditionele kunsthap bij een van de vele horecazaken die meedoen. Het is het vertrouwde concept van de Theaterroute in Almelo.

De basis van de Theaterroute blijft behouden: leuke voorstellingen en lekker eten. Daar heeft de nieuwe organisatie nog enkele elementen aan toegevoegd. Zo is de start van de Theaterroute om 16.00 uur met een gezamenlijke welkomstborrel. Om 17.00 uur beginnen dan de verschillende optredens. “Het worden leuke, soms spannende en steevast bijzondere voorstellingen. Soms voor amper twintig toeschouwers in een huiskamer, maar op een andere mooie, bijzondere locatie in de stad voor wel zestig bezoekers.” 

Deelnemers bezoeken vier mooie, grappige, ontroerende of verrassende voorstellingen. De optredens van cabaretiers, muzikanten, dichters, vertellers en theatermakers vinden plaats in huizen of in andere bijzondere locaties. Alles locaties zijn in de binnenstad  van Almelo en op fietsafstand.

Afterparty in café

Een voorstelling duurt ongeveer een half uur, daarna hebben de bezoekers een half uurtje om naar de volgende locatie te gaan. Het is handig om op de fiets te komen. Na de tweede voorstelling, die om 18.30 is afgelopen, volgt de Theaterhap bij verschillende horecagelegenheden in de stad. Daarna kan men weer naar twee voorstellingen. Om 22.00 uur wordt de Theaterroute afgesloten met een gezellig afterparty bij café België. Een geweldig leuke band is al geboekt.

De nieuwe organisatie heeft de meeste artiesten samen uitgezocht. Ze denken een heel mooi aanbod aan voorstellingen te kunnen brengen. “We hebben al een heel stel kaarten verkocht. In totaal zijn er 350 mensen die voor een toegangskaartje in aanmerking kunnen komen.” De kaartjes zijn te bestellen via de site www.theaterroutealmelo.nl. of via www.hof88.nl