Uitgaan & Cultuur

Classicrock bij café De Stam Almelo

Rockband White Child slaat de vleugels uit

ALMELO - In de regio Salland is hun naam bekend onder de liefhebbers van classicrock, maar in Twente deden ze tot voor kort nog maar weinig optredens. De formatie White Child komt vrijdag 28 juni in actie bij café De Stam in Almelo. “Als band willen we onze vleugels uitslaan”, zegt zanger Dennis Volkerink.

Het repertoire van de band varieert nogal: van jaren zestig- en zeventigwerk van onder meer Whitesnake en Deep Purple tot de eighties als het gaat om pak ‘m beet Bon Jovi. “We richten ons niet specifiek op bepaalde decennia ofzo. Spelen gewoon wat we leuk vinden.”

Honneurs waarnemen

Aanvankelijk zou de band The Marshalls overigens deze avond De Stam aandoen. “Door omstandigheden waren ze verhinderd, maar de lijntjes tussen The Marshalls en White Child zijn heel erg kort. Met als gevolg dat wij die avond dus de honneurs waarnemen.”

Een mooie gelegenheid voor White Child om ook eens in de regio Twente op te treden. “Het merkwaardige is dat het er tot op heden eigenlijk maar amper van is gekomen. Terwijl er in Twente toch nogal wat rockliefhebbers rondlopen. Maar goed, nu komt het er dan eindelijk eens van.”

De band bestaat volgens Dennis Volkerink intussen tien jaar. “Al zijn we er wel enkele keren enige tijd tussenuit geweest. De band is ooit opgericht ter gelegenheid van een benefietconcert. Het zou een eenmalig optreden worden. Maar de reacties vanuit het publiek en de chemie, die we die avond als muzikanten op het podium hadden, maakte dat we na afloop meteen zoiets hadden dat het doodzonde zou zijn als het bij dat eenmalige optreden zou blijven. En nu zijn we er dus tien jaar later nog steeds.”

Voor White Child mag het dan het debuut in De Stam betekenen, helemaal onbekend zijn de bandleden bepaald niet met deze kroeg in hartje Almelo. “Meerdere leden hebben er in het verleden al eens met andere bands opgetreden. En een van onze bandleden komt van oorsprong uit Twente. De Stam was ooit zijn stamkroeg. Haha, het moge duidelijk zijn dat hij er helemaal zin in heeft.”