Uitgaan & Cultuur

Stichting ‘Verjaardag in de Maak’ is er heel blij mee

Veiling twee schilderijen Armenteros brengt 1.100 euro op

ALMELO - De veiling van twee doeken gemaakt tijdens de Almelose Sterren op het Doek met Samuel Armenteros, kende vrijdag 17 maart een mooie afloop. Nadat Armenteros twee weken geleden het kunstwerk van Jos Engbersen als favoriete doek koos en het mee naar huis mocht nemen, bleven de schilderijen van Carla Stamsnijder en Paul Tieke over om geveild te worden voor het goede doel ‘Verjaardag in de Maak’. 

Belangstellenden kregen 14 dagen de kans om een bod te doen. Hoewel het met de biedingen niet stormliep, zorgden de twee hoogste bieders toch voor vrolijke gezichten bij de overhandiging van de donatie afgelopen vrijdag. Daarbij waren aanwezig Christel Bruggink van Verjaardag in de Maak, koper Mark Maathuis, organisator Erwin Lette (van het Huis van Katoen en Nu) en kunstenaar Paul Tieke. Carla Stamsnijder was verhinderd en liet zich vertegenwoordigen door Tieke.

Tekenles

Hoogste bieder Mark Maathuis verdubbelde op het laatst zijn bod en had 750,- over voor het doek van Paul Tieke. Oud-leerling Maathuis kreeg op de Canisius tekenles van Tieke en is een groot liefhebber van zijn schilderijen. Het goede doel sprak hem ook aan, vandaar dat hij besloot om het bedrag op het laatst te verdubbelen.

Maathuis is in het dagelijks leven directeur van boekhoudkantoor Centigo met vestigingen in Almelo, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Brussel: “Ik ben erg blij om nu een schilderij van Paul in bezit te hebben. Het doek krijgt een mooi plekje in ons kantoor op Twentepoort Oost: ik heb zelfs al een muur in gedachten!”

Wereldreis

De hoogste bieder van het doek van Carla Stamsnijder is een goede vriend van de zoon van Carla en woont in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Ook voor hem was het een grote wens om eindelijk een doek van de kunstenares te bemachtigen. Voor de aantrekkelijke prijs van 350,- is dat nu gelukt. Later in het jaar zal Carla’s zoon, die zelf in Singapore woont, het doek ophalen en uiteindelijk in Kampala afleveren. Stamsnijder: “Samuel Armenteros heeft overal gevoetbald en nu gaat zijn portret zelfs de wereld over. Wie had dat gedacht.”

Overhandiging

Afgelopen vrijdag was dan de officiële overhandiging. Christel Bruggink ontving de donatie van 1.100,- uit handen van Mark Maathuis, die op zijn beurt het schilderij van Paul Tieke overhandigd kreeg.

Een prachtige verjaardag

Christel Bruggink was maar wat blij met het geld: “Wat leuk dat beide schilderijen verkocht zijn en dat Mark zijn bedrag verdubbeld heeft. We zullen als stichting zorgen dat het goed terecht komt. Wij gaan een aantal Almelose gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar, die leven onder de armoedegrens, heel blij maken door voor hen een prachtige verjaardag te organiseren.”

 

Op de foto v.l.n.r. Christel Bruggink, Mark Maathuis en Paul Tieke. Op de achtergrond Erwin Lette.